۹ مرداد ۱۳۹۱، ۱۶:۰۰

به مناسبت روز زنجان/

زنجان کلکسیونی از زخم های التیام نیافته/ لزوم توجه به توانمندیهای استان

زنجان کلکسیونی از زخم های التیام نیافته/ لزوم توجه به توانمندیهای استان

زنجان - خبرگزاری مهر: استان زنجان، در حالی در نخستین سالهای دهه 90 قرار دارد که هنوز زخم های کهنه و تازه ای بر پیکره اش خودنمایی می کند؛ زخم هایی که هنوز التیام نیافته و بهبود آنها نیازمند توجه ویژه و بیشتر مسئولان ارشد نظام و وحدت و همدلی در استان است.

به گزارش خبرنگار مهر، استان زنجان به عنوان دروازه علم و فرهنگ و تاریخ شمالغرب کشور خود را همانند گوهری گرانبها نمایان می کند استانی که به دلیل قرار گرفتن در مسیر اتصال مرکز به شمالغرب کشور و همجواری با هفت استان همواره مورد توجه بوده ولی مظلوم واقع شده است.

مردم زنجان نقش تاثیرگذاری در روند تحقق اهداف نظام داشته اند و سعی کرده اند این واقعیت را در عمل ثابت کنند به گونه ای که اعطای عنوان "دیار غواصان دریادل" از سوی مقام معظم رهبری به استان زنجان گواهی است بر اوج وفاداری و تبعیت مردم استان زنجان از ولایت فقیه، شهری که شهر شور و شعور حسینی است و مردم این دیار به دینداری و ایمان و صفای قلب مشهور هستند.
 

وجود مشاهیر و عالمای بزرگ دینی و مراجع بزرگ تقلید همواره به عنوان جز لاینفک تاریخ کهن استان زنجان مطرح بود، شیخ اشراق، میر تقی فاضلی (شاعر و نویسنده)، علامه زنجانی علامه شیخ ابوعبدالله ضیائی، شهید دکتر رحیم شهریاری، شیخ اخی فرج زنجانی، پروفسور یوسف ثبوتی، امیر اعلم غضنفریان، حسین منزوی غزال غزل های ایران، آیت الله سید عزالدین حسینی زنجانی از مراجع کنونی شیعه، حضرت آیت الله موسوی نماینده ولی فقیه و امام جمعه فقید زنجان، مرحوم بیوک آقا خاتمی امام جمعه موقت، آیت الله حاج میرزا عبدالرحیم واسعی زنجانی و استاد رضا روزبه از دانشمندان و عالمان بزرگ استان زنجان هستند.
 

دیار سرداران بزرگ و شهر غواصان دریادل، دیار سرداران شهید اشتری، قامت بیات، رستمخانی، حمید احدی، حسن باقری و نام های بزرگی که هر یک به نوبه خود سند افتخار و عزت دیار شهر شور و شعور حسینی هستند.

امروز استان زنجان نخستین سالهای دهه 90 را تجربه می کند که در تاریخ سه دهه خود همواره از بی توجهی های بسیار رنج برده چنانچه نماینده ولی فقیه و امام جمعه زنجان نیز بارها به این مسئله تاکید داشته است.
 
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان در جمع شهرداران استان زنجان در تاریخ هجدهم تیرماه سالجاری با بیان اینکه باید برخی رفتارهای غلط و غیرمنطقی در استان زنجان اصلاح شود تاکید کرد: در طول تاریخ به زنجان ظلم شده است.
  
حجت الاسلام علی خاتمی با اشاره به منفک شدن شهرستانهای قزوین و تاکستان از استان زنجان در طی دهه های گذشته افزود: این امر موجب ایجاد وقفه و مانع در مسیر توسعه استان زنجان شد و این دو شهر که به عنوان قطب صنعتی استان زنجان محسوب می شدند روند توسعه استان را تحت تاثیر قرار دادند.
 
وی ادامه داد: این دو شهر به عنوان قطب های صنعت این استان، زمینه رشد اقتصادی و افزایش درآمد این منطقه را ایجاد کرده بودند که با تفکیک آن زمینه کند شدن روند توسعه و پیشرفت استان زنجان ایجاد شد.
 
نجابت و متانت و راضی بودن به وضعیت توسعه ای موجود همواره به ضرر مردم زنجان بوده و بسیاری از مدیران غیربومی به جای ارزش و قدرشناسی از این فرایند از آن سوء استفاده کردند.

تنها نگاهی کوتاه به سابقه تاریخی استان زنجان این را نشان می دهد که علی رغم خدمات گسترده نظام به استان، برخی ها خواسته یا ناخواسته تیشه به ریشه توسعه و پیشرفت استان زنجان زده و مانع توسعه استان زنجان شدند و در این میان مردم استان زنجان نیز دارای برخی ایرادات هستند که برطرف کردن این ایرادات بیش از هر زمان دیگر ضروری به نظر می رسد.

منفک شدن شهرستانهای قزوین و تاکستان با حجم گسترده صنایع موجود در این دو شهرستان و شهرک های صنعتی بزرگ و کوچک ضربه ای سنگین برای توسعه استان زنجان بود.
 

متمرکز بودن صنعت در قزوین و تاکستان موجب شد استان زنجان بعد از جدا شدن این دوشهرستان نتواند در روند توسعه ای، تحول چشمگیر کسب کند این امر موجب شد استان زنجان برای جبران خلاء ایجاد شده بعد از این امر با ارتقاء برخی دهستانها و مراکز بخش ها به شهرستان سعی در جبران چالش ایجاد شده باشد که این امر تا به امروز نتوانسته خود را سروسامان دهد.
 
از سوی دیگر استان زنجان از جمله استانهایی است که تنها یک استاندار بومی را به چشم خود دیده است گرچه استانداران تاریخ استان خدمات ارزنده و ماندگاری برای استان زنجان انجام دادند ولی باید توجه داشت که نیروهای بومی استان در حد و جایگاهی هستند که بتوانند در راس هرم مدیریتی استان فعالیت داشته باشند.
 
فعالیت و پیگیری که محمد رئوفی نژاد استاندار فعلی در بسیاری از بخش ها داشته در استان زنجان کم نظیر بوده ولی عدم همراهی مناسب برخی مدیران ومعاونان رئوفی نژاد با وی موجب شده برنامه های محمد رئوفی نژاد آنچنان که باید نتواند در استان خود را به خوبی نشان دهد.

از سوی دیگر مردم استان زنجان در کنار ویژگی های اخلاقی ارزشمندی که دارند متاسفانه دارای برخی خصوصیات و رفتارهای هستند که این خصوصیات همواره در مسیر فعالیت مدیران بومی مانع ایجاد کرده است.

درشهر زنجان پرونده سازی دروغین و شایعه پردازی در مورد مدیران بومی و دادن القاب توهین آمیز به مدیران بومی مانع پیشرفت شده است.

فضای حاکم بر شهر زنجان همواره در تضاد با مدیریت بومی بوده است ومدیران غیر بومی کارآمد یا ناکارآمد بهترین فرصت برای فعالیت را دارند، کوچک بودن استان و شهر زنجان جمعیت کم و آشنا بودن افراد در بسیاری مواقع موجب شده مردم استان در جستجوی شجره نامه مدیر بومی باشند تا شاید نقطه تاریکی در فرایند زندگی نسل های قبل از وی پیدا کنند تا بر روی آن موج سوارای کنند.

این امر همواره موجب شده مدیران توانمند و لایق بومی استان را ترک نموده و در سایر استانها و در سمت های عالی کشوری به چهره های تاثیرگذار تبدیل شوند و یا برای گریز از تیر زهرآگین شایعات و توهین ها خود را به کنار بکشند در حالی که استان نیازمند حضور فرزندان توانمند ومتخصص خود در بخشهای مختلف است.
 

محمد نهاوندیان و اعضای هسته مرکزی اتاق ایران، سردار منصور عزتی، سعید رفیعی و تقی رضایی تنها تعداد معدودی از مجموعه نیروهای بومی هستند که دارای سطح مدیریتی بالایی در کشور هستند.
 
استان زنجان، همواره به عنوان سکوی پرتاب و ارتقاء برای مدیران غیر بومی محسوب شده است و مدیران غیربومی که در شهر و استان خود نتوانسته در جایگاه مدیریتی خاص فعالیت کنند با حضور در استان زنجان در کنار کسب تجربه دوران آزمایشی مدیریتی را طی می کنند و این همان نکته ای است که محمد اسماعیلی نماینده مردم حوزه انتخابیه زنجان و طارم در مجلس به ان تاکید اشاره کرده اند ولی در گفتگو با خبرگزاری مهر در تاریخ 25 فروردین ماه سالجاری تاکید کرد: نیروهای غیربومی که وارد استان می شوند تجربه ای آنچنانی ندارند و نیروهای صفر کیلومتر هستند.

محمد اسماعیلی افزود: در استان نیروهای متعهد وجود دارد و نیاز به نیروی غیربومی نیست و شناخت خوبی از مردم و استان ندارند بنابراین استان در بخشهای مختلف با مشکلات مواجه است.

وی با تاکید بر حمایت از نیروهای بومی، پشتیبانی و حمایت از نیروهای متعهد بومی استان را به عنوان یک ضرورت مهم و نخستین کار در استان دانست و افزود: متاسفانه تاکنون حمایت های لازم از نیروهای بومی و توانمند استان صورت نگرفته است و این امر باعث شده نیروهای توانمند و بومی استان در سایر استانها پراکنده شوند و در مدیریت های خود دارای توانمندیهای خوبی هستند. 

اسماعیلی در عین حال حمایت از مدیران توانمند و کارآمد غیربومی را مورد تاکید قرار داد و افزود: مدیرانی که دلسوز، کارآمد، متعهد و دارای ارتباط خوب با مردم هستند و وظیفه خود را به خوبی ایفا می کنند باید حمایت و پشتیبانی کرد.
 
وی از عدم توجه به توان مدیریتی مدیران بومی به عنوان یک فرهنگ غلط و مخرب برای استان زنجان یاد کرد وافزود: متاسفانه این امر به یک فرهنک نامطلوب در استان تبدیل شده است که از مدیران بومی خوب استفاده نکردند و از آنها حمایت و پشتیبانی نکردند.
 
اسماعیلی با بیان اینکه معتقد است استان زنجان از توانمندی خیلی خوبی به لحاظ نیروی انسانی برخوردار است، تاکید کرد: طبیعتا وقتی نیروی بومی متعهد و توانمند در استان وجود دارد ضرورتی برای استفاده از نیروی غیربومی احساس نمی شود.
 
در این میان وجود دو دستگی ها در بین مدیران بومی و مردم استان زنجان نیز موجب شده است تا برخی ها از فرصت ایجاد شده نهایت استفاده را کرده و در راستای تحقق برنامه های خود از این فرصت ایجاد شده به دست خود زنجانی ها بر علیه آنها استفاده کنند.
 
در تازه ترین مورد، اعضای شورای شهر زنجان به دلیل سنگ اندازی برخی مدیران بومی و غیربومی نتوانستند شهردار منتخب و بومی را بر روی کار بیاوردند.

بی شک بحران پروژ ه های عمرانی در استان زنجان و بخصوص شهر زنجان و عدم توانایی شورای شهر در روی کار آوردن شهردار منتخب خود نشات گرفته از عدم انسجام موجود در استان زنجان برای به کارگیری مدیران بومی است.
 

فصل کاری استان زنجان روبه پایان است که هنوز شهرداری زنجان با سرپرستی اداره می شود.

حضور حجت الاسلام شیخ علی خاتمی به عنوان نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان فرصتی مناسب و طلایی برای  مردم استان رقم زد تا بتوانند روند کند توسعه استان را با درایت و دوراندیشی وی تحقق بخشند.
 

هنوز یک سال از حضور حجت الاسلام خاتمی در استان نگذشته است که وحدت و انسجام در استان شکل گرفته و مردم استان در تحقق اهداف عالیه نظام و فرامین مقام معظم رهبری در مسیر اقتدار نظام گام بر می دارند.
 
نخستین جرقه های بازیابی اتحاد و انسجام در استان زنجان با حضور قاطع مردم استان زنجان با سلایق و اندیشه های مختلف سیاسی چارچوب نظام در آئین وحدت بخش نماز جمعه خود را نشان داد و امروز مردم استان زنجان سپاسگزار و قدردان الطاف همیشگی ولایت فقیه به استان بوده و از مسئولان ارشد نظام درخواست دارند نسبت به به کارگیری مدیران توانمند و متخصص بومی در استان زنجان و ارائه تسهیلات و امکانات بیشتر به استان اقدام کنند.
 
امروز مردم استان زنجان، برای توسعه و پیشرفت و عقب نماندن از قافله صنعت و اقتصاد کشور چاره ای جز اصلاح برخی رفتارها و خصلت هایی که مانع توسعه استان تا به امروز شده ندارد، و از استانی که به دیار دارالمومنین شهرت دارد و شهر شور و شعور حسینی  است انتظار می رود فراتر از وضعیت و جایگاه حال حاضر در عرصه های مختلف باشد.
................
گزارش: رحیم مقدمی
کد خبر 1661290

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha